Together for Peace in Colombia

NorLARnet organizes jointly with FOKUS, Norwegian Refugee Council, PRIO and others a one-day seminar in support of the peace dialogue in Colombia.

Photo: Matias Jaramillo / flickr

Language: Norwegian/Spanish (with interpretation)

11:00–11.15 Åpning

11:15–12:45 Fanget av den colombianske konflikten

• «33 dager hos FARC» Journalist Romeo Langlois
    Langlois jobber for TV-kanalen France 24. Han ble tatt til fange mens han var med en militærpatrulje som falt i bakhold 28. april 2012.
  • «Ofrene og forsoning i Colombia» Aida Avella
    Avella er tidligere byråd i Bogotá og tidligere president i Unión Patriótica. Overlevde et terrorangrep mot seg. Hun er aktiv i Foreningen for Ofre for Statsovergrep, MOVICE.
  • Før geriljasoldat, nå i Oslo for freden – Yesid Arteta
    Arteta er tidligere kommandant i FARC. Han har bodd i Europa siden 2006 etter 10 år i fengsel i Colombia. Arteta jobber nå som rådgiver for fred i Colombia ved Universitetet i Barcelona.

12:45–13:15 Enkel servering

13:15–14-45 Institutt for fredsforskning (PRIO) / Norsk Nettverk for Latin-Amerikaforskning (NorLARNet) seminar
Mot en varig fred i Colombia? Dagens prosess i lys av internasjonale og historiske erfaringer

Ordstyrer: Benedicte Bull, NorLARNet, UiO

• Daniel García-Peña, «Hva kan vi lære av tidligere fredsprosesser i Colombia?»
  • Jennifer Schirmer, «Bygge dialog i Colombia»
  • Wenche Hauge, «Norges erfaringer som tilrettelegger i fredsprosesser: Hva har vi lært?»
  • Knut Andreas O. Lid: «Jordspørsmål og fred i Colombia: hva har endret seg siden sist»

14:45–15:00 Pause

15:00–17:00 Panel
Hva er nødvendig for å bygge en varig fred i Colombia?
Ordstyrer: Sigrun Slapgard, journalist

• León Valencia, Direktør i Corporación Nuevo Arco Iris og spaltist i Revista Semana
  • Piedad Córdoba, Leder, Colombianos y Colombianas por la Paz
  • Elisabeth Rasmusson, Generalsekretær i Flyktninghjelpen
  • Jan Egeland, Europa-direktør i Human Rights Watch. Spesialutsending for FN i Colombia (1999-2002)

17:00–17:15 Avslutning
Martha Rubiano Skretteberg, generalsekretær i Caritas Norge.

Published Oct. 10, 2012 1:17 PM - Last modified Nov. 20, 2013 1:20 PM