Parlamentsvalget i Venezuela: mot slutten på Den bolivarianske revolusjonen?

Seminar om konsekvensene av paralamentsvalget i Venezuela 6. desember med tre norske forskere; to av dem nettopp hjemkommet etter å ha observert valget.

Foto: Agencia de Noticias / flickr

Meld deg på seminaret (gratis og åpent for alle)

Den 6. desember avholdes parlamentsvalg i Venezuela. Det venezuelanske parlamentet har siden 1999 vært dominert av partier og allianser som har støttet den sittende regjeringen ledet av Hugo Chávez, og siden Chávez sin død i 2013 av hans etterfølger, Nicolás Maduro. Meningsmålinger har tydet på at opposisjonen står sterkere enn noen sinne siden 1999. Hva vil valgresultatet ha å si for politikken i Venezuela videre? Hva er bakgrunnen for venezuelanernes stemmegivning? Det er blant spørsmålene som vil bli tatt opp i dette seminaret.

Innlederne er tre norske akademikere, med nylig erfaring fra valgobservasjon og forskning i Venezuela.

14:30 Velkommen, v/ Benedicte Bull
14:35 Konteksten for valget: krise, konflikt og kontroll
Audun Solli, tidligere stipendiat i Latin Amerika studier
15:00 Det står om Revolusjonen: En analyse av valget i Venezuela
Leiv Marsteintredet, førsteamanuensis, Universitetet i Oslo
15:25 I gode og onde dager? Den Bolivarianske Revolusjonen og valget 2015 sett fra grasrota.
Iselin Strønen, Forsker, Chr. Michelsen Institutt / Førsteamanuensis, Universitetet i Bergen
15:45 Spørsmål/paneldebatt
16:30 Slutt

Åpent for alle – gratis adgang!

NorLARNet
Published Nov. 25, 2015 11:41 AM - Last modified Dec. 10, 2015 11:54 AM