Krisa i Brasil: Kuppforsøk eller legitim korrupsjonsbekjempelse?

Breakfast seminar on the current crisis in Brazil, with Yuri Kasahara and Einar Braathen from Oslo and Akershus University College of Applied Sciences (HiOA) , Leiv Marsteintredet, University of Oslo, and a live report from Brazil by Celina Sørbøe, HiOA.

Language: Norwegian

Photo: Agência Brasil Fotografias / flickr

Meld deg på her (gratis og åpent for alle)

Frokost serveres fra kl. 08:15.

Brasils politiske system er lammet av en rekke store korrupsjonssaker og står nå overfor en sannsynlig riksrettssak mot president Dilma Rouseff, som kan bli tiltalt for budsjettriksing. Venstresiden hevder det hele er et teknisk-juridisk kupp, mens andre hyller modige dommere som for første gang går den politiske eliten etter i sømmene. Hva skjer med Brasils demokratiske institusjoner? Kan rettsvesen og demokrati komme styrket ut av dette, eller er Brasil på vei ut i totalt politisk kaos? Vi har samlet noen av Norges fremste Brasil-eksperter til å diskutere dette. Fra BrasilI får vi en stemningsrapport via Skype.

Yuri Kasahara er forsker II ved By- og regionforskninginstituttet NIBR, Høgskolen I Oslo og Akershus. Han er utdannet statsviter fra Rio de Janeiro.

Einar Braathen er forsker I ved By- og regionforskninginstituttet NIBR, Høgskolen I Oslo og Akershus. Han er utdannet statsviter fra Universitetet I Bergen.

Leiv Marsteintredet er førsteamanuensis på Institutt for sammenlignede politikk, Universitetet I Bergen og Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk, Universitetet i Oslo. Han er utdannet statsviter fra Universitetet I Bergen.

Celina Sørbøe (på Skype fra Brasil) er PhD-student ved NIBR, Høgskolen I Oslo og Akershus.

NorLARNet
Published Apr. 1, 2016 11:44 AM - Last modified Apr. 4, 2016 8:04 AM